Podrška Mješovitoj srednjoj građevinsko-geodetskoj školi Tuzla - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Podrška Mješovitoj srednjoj građevinsko-geodetskoj školi Tuzla

17.03.2022 07:57

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je dana 16.03.2022. godine izvršena primopredaja različitih vrsta topografskih karti i kompjuterske opreme za JU Mješovitu srednju građevinsko-geodetsku školu Tuzla. Na prijedlog Komisije za rashodovanje stalnih sredstava, opreme i sitnog inventara odlučeno da se kompjuterska/elektronička oprema koja je ispravna i dalje u funkcijidonira srednjim školama. Nakon zahtjeva od strane JU Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole Tuzla bude ustupljena bez naknade radi adekvatnog korištenja u edukativne svrhe.

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović je istakao da je ovo način kojim Uprava uvijek nastoji podržati škole i građevinsko geodetski smjer a direktor škole gosp. Nihad Zahirović je istakao svoje zadovoljstvo i zahvalnost za donaciju koju je Uprava osigurala za školu u Tuzli. Dogovorena je jednodnevna posjeta učenika odsjeka za geodeziju i geoinformatiku u Sarajevu, kako bi se predstavile aktivnosti i tehnička oprema, informacione i komunikacione tehnologije, savremene tehnologije, aplikacije i softver, odnosno sve što je potrebno kako bi Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove osigurala ažurnost, tačnost i dostupnost prostornih podataka svim zainteresovanim korisnicima.

Natrag