Održana završna ceremonija povodom završetka CILAP projekta - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održana završna ceremonija povodom završetka CILAP projekta

01.12.2022 09:13

Službena ceremonija povodom završetka projekta “Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini”- CILAP održana je u srijedu 30.11.2022. godine u Mostaru. Projekat "Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini" –CILAP bio je dugoročni desetogodišnji projekat sa općim ciljem povećanja efikasnosti i pouzdanosti procedura u zemljišnoj administraciji Bosne i Hercegovine.

Razvojnom saradnjom između Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Lantmäteriet-a (Švedska uprava za mapiranje, katastar i upis prava) uz podršku Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini i Švedske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (Sida) su ojačani kapaciteti institucija i ostvareni značajni rezultati u oblastima adresnog registra, registra cijena nekretnina, geodetske infrastrukture, informacionih tehnologija, digitalnog arhiva, a isti su predstavljeni na završnoj ceremoniji.

Završna ceremonija okupila je rukovodioce, službenike, konsultante i predstavnike projektnih partnera i institucija uključenih u zemljišnu administraciju u BiH i aktivnosti projekta. Ceremonija je ujedno bila prilika za zahvalu svim učesnicima u projektnim aktivnostima na ogromnom zalaganju u oba BIH entiteta, a koji su dali značajan doprinos da donacija Kraljevine Švedske bude efikasna i rezultira boljom uslugom svim interesnim grupama a posebno građanima Bosne i Hercegovine kroz modernizaciju zemljišne administracije i razvoja e-servisa.

Po okončanju završne ceremonije održan je i zaključni upravni odbor projekta.

Završnoj ceremoniji prethodilo je obraćanje medijima direktora Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željka Obradovića i direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko - pravne poslove gosp. Dragana Stankovića, te predstavnika donatora, zamjenika direktora Švedske uprave za katastar i mapiranje te rukovoditeljice saradnje u Švedskoj agenciji za međunarodnu saradnju i razvoj pri Ambasadi u Bosni i Hercegovini.

Isječak iz medijskog obraćanja moguće je pregledati na narednom URL-u: https://www.youtube.com/watch?v=8QqX3p4Ka24&ab_channel=Federalnanovinskaagencija-FENA

Natrag