Održana sjednica Vijeća za infrastrukturu prostornih podataka FBiH i okrugli sto - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održana sjednica Vijeća za infrastrukturu prostornih podataka FBiH i okrugli sto

22.03.2016 20:32

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 22. 3. 2016. godine održana sjednica Vijeća za infrastrukturu prostornih podataka FBiH i okrugli sto na temu ,,Strategija infrastrukture prostornih podataka FBiH“.

U uvodnom dijelu sjednice Vijeća i okruglog stola prezentaciju na temu ,,Nacionalna infrastruktura prostornih podataka i INSPIRE direktiva“ članovima Vijeća te gostima i predstavnicima brojnih federalnih institucija prezentirala je doc. dr. Slobodanka Ključanin, dok su prezentaciju ,,Strategija uspostavljanja i održavanja infrastrukture prostornih podataka u FBiH“ prisutnima prezentirali prof. dr. Zdravko Galić i doc. dr. Vesna Poslončec-Petrić.

Nakon održanih prezentacija uslijedila je diskusija u vezi s tekstom Strategije IPP FBiH, a doneseni su i sljedeći zaključci:

1. Vijeće IPP je, u skladu sa svojim ovlaštenjima, razmotrilo ponuđeni tekst dokumenta „Strategija uspostavljanja i održavanja infrastrukture prostornih podataka Federacije Bosne i Hercegovine“, koji je izradila Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

2. Vijeće IPP će, u skladu s članom 10. Uredbe o infrastrukturi prostornih podataka Federacije BiH („Sl. novine FBiH“, br. 45/14) i nakon dorade teksta, Vladi Federacije BiH dostaviti prijedlog teksta dokumenta na usvajanje.

Natrag