Održana radionica u vezi sa strategijama ljudskih resursa - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održana radionica u vezi sa strategijama ljudskih resursa

23.11.2016 10:58

U Neumu je 22. i 23. 11. 2016. godine održana radionica u vezi sa strategijama ljudskih resursa. Radionicu je vodila stručnjakinja u ovoj oblasti iz Švedske gđa Anna Hedlund Björk.

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, te Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a su prvi dan radionice predstavili svoje nacrte strategija ljudskih resursa, o kojima je gđa Björk dala svoje stručno mišljenje i savjete za njihov završetak.

Drugog dana radionice predstavljeni su okviri politike za zaposlenike, koji su također u fazama nacrta. Istom procedurom je zaključeno i njihovo finaliziranje od strane predstavnika ove komponente.

Na radionici se aktivno raspravljalo o navedenim dokumentima, učesnici su razmijenili mišljenja i zajedno pokušali pronaći najbolja rješenja, a u tome je pomogla gđa Björk otklonivši sve nejasnoće nastale tokom izrade dokumenata.

Cilj radionice je bio pospješiti rad na prvoj komponenti projekta CILAP i finalizirati navedene dokumente, što će se uskoro i ostvariti.

U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove radionici su prisustvovali gosp. Eldin Đonlagić, gosp. Goran Brkić, gosp. Denis Tabučić, koordinator projekta CILAP, i gđa Nina Tavra.

Natrag