ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „SPATIAL REGION“ - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „SPATIAL REGION“

02.11.2017 13:25

U periodu od 30. do 31. oktobra 2017. godine u Tirani, Albanija, održana je radionica u okviru projekta „SPATIAL REGION“, a predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove bili su gosp. Nikola Cvjetković i gosp. Tomislav Tomić.

 Projekt „SPATIAL REGION“ finansiran je sredstvima MATRA programa Kraljevine Holandije i implementiran je pod vodstvom Kadastera, holandske geodetske uprave. Radionica je održana na temu „Institucionalni razvoj: servisno orijentirane organizacije“, s ciljem jačanja institucionalnog i organizacionog kapaciteta geodetskih uprava u regionu u kontekstu pružanja usluga i proizvoda ciljanim korisnicima. Kroz održane prezentacije, interaktivne vježbe i  obostranu razmjenu informacija i iskustava učesnici su se upoznali s uslugama i proizvodima geodetskih uprava u regionu.

 Predstavnici Kadastera prezentirali su usluge i proizvode svoje organizacije, kao servisno orijentirane institucije, s posebnim akcentom na korisnike. Zaključak radionice je da u domeni usluga i proizvoda zemljišne administracije postoje slični problemi u regionu te da ovakva razmjena znanja i iskustava doprinosi pronalasku adekvatnih tehničkih rješenja.

Natrag