ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU KOMPONENTE 4 CILAP PROJEKTA „PODRŠKA RAZVOJU GEODETSKE INFRASTRUKTURE“ - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU KOMPONENTE 4 CILAP PROJEKTA „PODRŠKA RAZVOJU GEODETSKE INFRASTRUKTURE“

25.01.2018 11:04

U organizaciji CILAP projekta, u Tesliću je u periodu od 23. do 24. januara 2018. godine održana dvodnevna radionica kao dio planiranih aktivnosti Komponente 4 - Podrška razvoju geodetske infrastrukture.

Teme sastanka bile su izrada Pravilnika o osnovnim geodetskim radovima, plan aktivnosti na revidiranju projekta gravimetrijskog premjera BiH, kao i druge aktivnosti u vezi s nivelmanskim premjerom BiH i određivanjem geoida BiH.

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove prezentirali su radnu verziju Pravilnika o osnovnim geodetskim radovima, dok su predstavnici Republičke uprave za geodetske imovinsko-pravne poslove RS prezentirali izmjene i dopune već postojećeg pravilnika. Na radionici su dogovorene daljnje smjernice u cilju usaglašavanja oba pravilnika s međunarodnim standardima i preporukama, kao i sa zajedničkom strategijom usvojenom od strane obje uprave.

Natrag