Održana radionica Svjetske Banke u Beču, Austrija - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održana radionica Svjetske Banke u Beču, Austrija

28.04.2023 07:51

Radionica pod nazivom „Uloga geoprostornih podataka u podršci prilagođavanju klimatskim promjenama i upravljanju rizicima od katastrofa“ je održana u organizaciji Svjetske Banke od 26. do 28.04.2023. godine u sjedištu Svjetske Banke u Beču, Republika Austrija. Ciljne grupe koje su učestvovale na radionici ovom prilikom su bile agencije za katastar i mapiranje sa prostora Zapadnog Balkana.

Radionicu je otvorio gosp. Christoph Pusch, Practice Manager iz Svjetske Banke, dok je uvodno predavanje na temu „Upotreba prostornih podataka u svrhu prilagodbe klimatskim promjenama: globalne i regionalne mogućnosti“ održao gosp. Tomaž Petek, predsjedavajući izvršnog odbora UN-GGIM Europe.

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove gosp. Željko Obradović je učestvovao u panelu direktora geodetskih uprava na temu „Trendovi u sektoru zemljišne administracije i prilagođavanje klimatskim promjenama“, dok je ovom prilikom gosp. Denis Tabučić, pomoćnik direktora, održao prezentaciju na temu trenutnog stanja upotrebe prostornih podataka u svrhu prilagođavanja klimatskim promjenama. Delegaciju Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove ovom je prilikom činio i gosp. Sead Hadžić, pomoćnik direktora.

Natrag