ODRŽANA RADIONICA NA TEMU “KONFLIKT MENADŽEMENT” U OKVIRU 1. KOMPONENTE CILAP PROJEKTA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽANA RADIONICA NA TEMU “KONFLIKT MENADŽEMENT” U OKVIRU 1. KOMPONENTE CILAP PROJEKTA

28.09.2017 14:34

Zajednička radionica u okviru komponente 1 CILAP projekta: Podrška jačanju institucija zemljišne administracije, razvoj ljudskih resursa, relevantnog pravnog okvira i upravljanje projektom, održana je u Hutovom blatu, Čapljina, u periodu od 27. do 28. septembra 2017. godine.

Cilj održavanja radionice bio je educirati i upoznati rukovodstvo obje uprave, Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS, s problematikom “konflikt menadžmenta”. Radionicu su vodili konsultanti CILAP projekta, stručnjaci Centra za razvoj poslovnih sistema i edukacije “INTERQUALITY”.

Tokom radionice razmatrani su svi aspekti upravljanja konfliktima, uzroci njihove pojave, načini njihova rješavanja te aspekti uspješne poslovne komunikacije, poslovne kulture i rada sa saradnicima. Prezentaciju na temu upotrebe mobilnih tehnologija u svakodnevnim poslovnim procesima je održao gosp. Saša Lukić – developer aplikacija u Lantmäterietu, geodetskoj upravi Kraljevine Švedske.

U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove na radionici su učestvovali direktor Uprave gosp. Željko Obradović, gđa Jasminka Suša, sekretarica Uprave, pomoćnici direktora gđa Antonija Sikimić, gosp. Goran Brkić, gosp. Eldin Đonlagić, te gosp. Denis Tabučić, zaposlenik Sektora za geoinformatiku i koordinator CILAP projekta za FBiH.

Natrag