Održana izvanredna skupština EuroGeographicsa - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održana izvanredna skupština EuroGeographicsa

13.06.2013 15:01

U Leuvenu, Belgija, je od 11. do 12. lipnja 2013. godine održana izvanredna generalna skupština EuroGeographicsa.

Ovaj vid okupljanja, koji je dogovoren na prethodnoj godišnjoj generalnoj skupštini održanoj u Helsinkiju (Finska), dao je priliku članovima da dobiju uvid u financijske račune asocijacije, da svojim glasovima odluče o novim članovima udruženja i da tijekom dvodnevnog druženja saznaju više o mreži razmjene znanja koju EuroGeographics razvija. Također, svi članovi su tijekom oba dana okupljanja dobili priliku za aktivnu diskusiju i debatu na razne teme, a u fokusu rasprava svakako su bili produkti i usluge koje EuroGeographics putem svojih članova razvija i nudi potencijalnim klijentima.
Odlukom putem glasovanja ovom prilikom su u udruženje EuroGeographicsa primljene četiri nove organizacije: Agencija za javni registar iz Gruzije, Centar za katastar nekretnina i tehnički inventar iz Azerbajdžana, Komitet za državno zemljište i kartografiju, također iz Azerbajdžana, te Zemljišni registar Njezina Veličanstva iz Velike Britanije.
Također, velikom većinom glasova su usvojeni konačni financijski računi asocijacije za 2012. godinu te će isti biti registrirani u Belgijskom trgovačkom sudu.
Izvanrednoj skupštini EuroGeographicsa u ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, koja je punopravni član organizacije, prisustvovao je Denis Tabučić – zaposlenik Sektora za geoinformatiku.
Iduća redovita godišnja skupština održat će se u rujnu 2013. godine u Varšavi (Poljska).

Natrag