ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA GRAĐANA GEODETSKE STRUKE „GEODET“ - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA GRAĐANA GEODETSKE STRUKE „GEODET“

22.05.2017 12:33

U Općini Gradačac je 20. maja 2017. godine održana redovna godišnja skupština Udruženja građana geodetske struke „Geodet“, koja je ujedno bila i izborna, a domaćin ovogodišnje skupštine, u skladu s već dogovorenim redom, bila je Općina Gradačac.

Zasjedanje skupštine je otvorio dosadašnji predsjednik gosp. Haris Bilajac, zaželjevši dobrodošlicu svim učesnicima. U ime Općine Gradačac i načelnika prisutne je pozdravio pomoćnik načelnika gosp. Ferid Durmišević, istaknuvši važnost i ulogu Udruženja geodetske struke „Geodet“. Učesnicima skupštine obratio se i direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović, koji je, zahvalivši se na pozivu, istakao najbitnije aktivnosti Uprave. Skupštini je prisustvovao i predsjednik Geodetskog društva Herceg-Bosne gosp. Ivan Lesko, koji je pohvalio dobru saradnju dvaju društava. Prisutnima se, također, obratio i predsjednik Udruženja geodeta i geometara Republike Srpske gosp. Duško Nikić, koji je izrazio želju za uspostavljanjem što tješnje saradnje društava.

Izabrano je i novo Predsjedništvo Udruženja: gosp. Alen Mešaljić – predsjednik, gosp. Haris Bilajac – zamjenik predsjednika, gosp. Edis Imamović – član, gosp. Jakub Kopić – član, gosp. Muharem Buljubašić – član, gđa Edina Mujčinović – članica, gosp. Senad Smajlović – član, gosp. Alija Sinanović – član, i gosp. Muhamed Abadžić – član.

Nakon radnog dijela programa upriličena je i prigodna svečana večera za sve učesnike ovogodišnje skupštine.

Natrag