Održan završni sastanak u okviru nadzorne misije Svjetske Banke - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održan završni sastanak u okviru nadzorne misije Svjetske Banke

07.05.2021 10:57

Nakon što su predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove održali niz sastanaka sa predstavnicima Svjetske banke u okviru redovne nadzorne misije Svjetske Banke u periodu od 19. do 21.4.2021. godine, 05.05.2021. godine je održan i završni sastanak sa obje entitetske geodetske uprave u BiH. U skladu sa okolnostima prouzrokovanim pandemijom Covid-19 oboljenja sastanak je održan putem elektroničkih komunikacionih kanala.

Istaknuto je opće zadovoljstvo postignutim rezultatima i data potpora predstavnicima geodetskih uprava u daljnjoj realizaciji strateških ciljeva od kojih je usaglašavanje katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka prepoznato kao prioritetna aktivnost u Federaciji BiH. Tokom završnog zajedničkog sastanka vođena je diskusija o mogućnosti produženja trajanja projekta za dodatna 24 mjeseca nakon 31.07.2022. godine što je trenutno definisani rok završetka projekta.

Natrag