Održan završni sastanak sa predstavnicima Svjetske banke - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održan završni sastanak sa predstavnicima Svjetske banke

12.11.2015 09:54

U Banjaluci je 11. novembra 2015. godine održan završni sastanak predstavnika Svjetske banke i predstavnika entitetskih uprava za geodetske i imovinskopravne poslove. Sastanku je prethodio donatorski sastanak te sjednica Koordinacionog odbora projekta „Registracija nekretnina“, koji se realizira u Bosni i Hercegovini s ciljem usaglašavanja podataka između zemljišne knjige i katastra u urbanim područjima u Federaciji BiH, odnosno izlaganja nekretnina na javni uvid u Republici Srpskoj.

Tokom ove misije predstavnika Svjetske banke izvršen je uvid u trenutnu realizaciju projekta po svim komponentama. Predstavnici entitetskih uprava prezentirali su dosadašnje aktivnosti projekta i istakli svoju angažiranost i predanost u implementaciji svih planiranih aktivnosti projekta.

Istaknuta je dobra saradnja s ostalim institucijama, posebno osnovnim sudovima i zemljišnoknjižnim uredima u Federaciji BiH, što je i osnovni uslov uspješne realizacije planiranih aktivnosti.

Predstavnici Svjetske banke su istakli svoje zadovoljstvo pristupom entitetskih uprava i ostalih učesnika projekta i izrazili želju za uspješnim nastavkom projekta.

Sljedeća posjeta predstavnika Svjetske banke je planirana u junu 2016. godine, kada će se izvršiti i detaljnija srednjoročna analiza projekta.

Natrag