ODRŽAN ZAVRŠNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA SVJETSKE BANKE I DONATORSKI KOORDINACIONI SASTANAK - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽAN ZAVRŠNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA SVJETSKE BANKE I DONATORSKI KOORDINACIONI SASTANAK

05.03.2019 09:57

Završni sastanak u okviru nadzorne misije Svjetske Banke te donatorski koordinacioni sastanak su održani u prostorijama Ureda Svjetske Banke u Bosni i Hercegovini. Navedeni sastanak se redovito organizira tokom misija Svjetske banke u sklopu provedbe Projekta registracije nekretnina.

U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove na sastanku su učestvovali direktor, gosp. Željko Obradović, pomoćnik direktora u Sektoru za geoinformatiku i rukovodilac Jedinice za implementaciju RERP projekta, gosp. Nedžad Pašalić, gđa. Samira Leskovac, konsultant u Jedinici za implementaciju RERP projekta i gosp. Denis Tabučić uposlenik Sektora za geoinformatiku i koordinator projekata koji se finasciraju iz donatorskih sredstava Kraljevina Švedske i Norveške.

Tokom završnog sastanka nadzorne misije raspravljalo se o aktivnostima koje će uključivati dodatno finansiranje, prilagodbama u okviru projektnih rezultata, prilagodbama troškova i finansijskom planu te finansijskim uvjetima za dodatno finansiranje i trajanju dodatnog finansiranja.

Svrha donatorskog koordinacionog sastanka je koordinacija aktivnosti donatorskih projekata (CILAP projekta finansiranog donatorskim sredstvima Kraljevine Švedske i projekta Javne službe za tržište nekretnina i evropske integracije finansiranog donatorskim sredstvima Kraljevine Norveške) s aktivnostima Projekta registracije nekretnina. Ovom prilikom je učestvovala i predstavnica GIZ-a gđa. Margreet Goelema, koja je ovom prilikom prezentovala aktuelnosti koje ova organizacija provodi u sektoru zemljišne administracije u BiH i regionalno.

Svi učesnici su izrazili zadovoljstvo dostignutom razinom koordinacionih aktivnosti između navedenih projekata i iskazali spremnost za daljnju saradnju i koordinaciju projektnih aktivnosti.

Natrag