Održan tehnički sastanak proizvođača Eurogeographicsovih proizvoda - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održan tehnički sastanak proizvođača Eurogeographicsovih proizvoda

16.09.2016 11:27

U katastarskoj upravi Holandije u Amsterdamu je 14. i 15. 9. 2016. godine održan tehnički sastanak proizvođača paneuropskih Eurogeographicsovih proizvoda: EuroBoundaryMap (EBM), EuroRegionalMap (ERM) i EuroGlobalMap (EGM) na kojem je učestvovalo preko 60 stručnjaka iz 34 evropske države.

 Nakon pregleda proizvodnog procesa na kraju 2015. godine menadžment tima proizvodnje je u 2016. godini identificirao i uspostavio moderniji proces koji će početi s primjenom 2017. godine.

Cilj sastanka je bio objasniti promjene u procesu proizvodnje.

Eurogeographics je neprofitna organizacija koja je uspostavljena 2001. godine kao člansko udruženje i predstavnički organ evropskih, nacionalnih, kartografskih i katastarskih agencija. Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je članica ove evropske asocijacije od 2006. godine.

Predstavnik Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove na ovom sastanku bio je zaposlenik Sektora za geoinformatiku Denis Tabučić.

Natrag