ODRŽAN SASTANAK SA RUKOVODSTVOM ARHIVA BOSNE I HERCEGOVINE - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK SA RUKOVODSTVOM ARHIVA BOSNE I HERCEGOVINE

12.02.2018 15:32

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove je 12. februara 2018. godine održan sastanak sa direktorom Arhiva BiH, gosp. Sašom Klepićem i zamjenikom direktora, gosp. Šimunom Novakovićem.

Sastanak je organiziran u cilju osiguravanja podrške implementaciji zajedničkog projekta skeniranja arhivske dokumentacije zemljišne evidencije, od strane Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske (RGURS) i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije BiH (FGU).

Entitetske uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove pomognute donatorskim sredstvima, s pomoću osigurane opreme i osoblja uprava, imaju namjeru započeti sa aktivnostima skeniranja, pohrane i dugoročnog očuvanja arhivske građe od velikog značaja. Entitetske geodetske uprave u BiH su se našle pred izazovom; kako osigurati da dokumentacija zemljišne evidencije bude arhivirana, zaštićena, sačuvana i dostupna ovlaštenim korisnicima, unutarnjim i vanjskim, uključujući i javnost u nekim slučajevima.

U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove na sastanku su prisustvovali direktor Uprave gosp. Željko Obradović, pomoćnik direktora u sektoru za geoinformatiku gosp. Nedžad Pašalić , i uposlenik sektora za geoinformatiku te koordinator CILAP projekta za FBiH, gosp. Denis Tabučić.

Natrag