ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA OPĆINE ŽEPČE - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA OPĆINE ŽEPČE

06.09.2022 15:02

Zajednički sastanak predstavnika Federalne uprave za geodetske imovinsko-pravne poslove, direktora gosp. Željka Obradovića i pomoćnika direktora gosp. Seada Hadžića te predstavnika općine Žepče na čelu sa načelnikom gosp. Matom Zovkom je održan u prostorijama općine Žepče.

Tema razgovora je bila realizacija projekata i aktivnosti sektora zemljišne administracije na području općine Žepče. Najbitnija aktivnost je izlaganje podataka premjera i katastarskog klasiranja i to u naseljenim mjestima gdje su te aktivnosti bile započete. Stvoreni su i zakonski i tehnički uslovi za nastavak procesa izlaganja a dogovoreno je da se krene sa procesom za dvije, a kasnije i za preostale katastarske općine.

Razgovarano je i o mogućnosti uspostave zemljišne knjge za šest katastarskih općina u okviru projekta „Registracija nekretnina“ a što će uveliko zavisiti o spremnosti zemljišno-knjižnog ureda suda u Žepču.

Projekat uspostave adresnog registra za općinu Žepče je završen a Općinsko vijeće je usvojilo Odluku o nazivima ulica i trgova za gradski dio općine te su time stečeni uslovi za uspostavu adresnog registra za teritorij općine Žepče. U okviru donatorskog projekta norveške vlade instalirana je softverska aplikacija za digitalni arhiv i izvršena je obuka i slijedi unos predmeta.

Ovaj sastanak je poslužio kao nastavak dosadašnje uspješne saradnje i razgovora Fedralne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i predstavnika općine Žepče.

Natrag