ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA FEDERALNE GEODETSKE UPRAVE I ARHIVA FEDERACIJE BIH - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA FEDERALNE GEODETSKE UPRAVE I ARHIVA FEDERACIJE BIH

12.07.2022 21:08

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove je održan sastanak između predstavnika Uprave i Arhiva Federacije BiH. Razgovaralo se o saradnji dvaju institucija a ovom prilikom je zvanično potpisan i Ugovor o regulisanju načina isporuke i uslova korištenja izvornog koda softvera za digitalni arhiv.

Na osnovu ranijih razgovora ovih dvaju institucija a potom i Odluke Vlade Federacije BiH o ustupanju prava korištenja izvornog koda softvera za digitalni arhiv, pripremljen je i potpisan Ugovor o preuzimanju softverske aplikacije. Ugovor su potpisali direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović i v.d direktora Arhiva Federacije BiH gosp. Hajrudin Ćuprija.

Naime, Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je u saradnji sa CILAP projektom i Norveškom geodetskom upravom izradila softversku aplikaciju za digitalni arhiv koji je već istaliran u 54 općine u Federaciji BiH.

Natrag