ODRŽAN SASTANAK NACIONALNIH KOORDINATORA IMPULS PROJEKTA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK NACIONALNIH KOORDINATORA IMPULS PROJEKTA

09.02.2016 12:39

U Gävleu, Kraljevina Švedska, je u periodu od 1. do 4. 2. 2016. godine održan sastanak nacionalnih koordinatora IMPULS projekta. Domaćin ovog događaja je bio Lantmäteriet (švedska geodetska uprava). Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove ovom prilikom je predstavljala dr. Slobodanka Ključanin – nacionalni koordinator IMPULS projekta za Federaciju Bosne i Hercegovine.

Dnevni red sastanka uključivao je više tekućih aktivnosti koje su ovom prilikom usaglašavane između agencija učesnica projekta. Također je razmatran status projekta u posljednjem kvartalu 2015. godine. Sastanak za nacionalne koordinatore IMPULS projekta iskorišten je primarno za iscrpnu raspravu o prijedlozima za unaprjeđenje, usaglašavanje radnog plana za prva dva kvartala 2016. godine, te razgovor o drugim temama koje se tiču daljnje implementacije projekta. Ovom prilikom su također svi prisutni koordinatori kratkim prezentacijama upoznali svoje kolege iz regiona o tekućim aktivnostima, inicijativama i projektima unutar svake agencije.

Sastanak nacionalnih koordinatora ujedno je poslužio i kao priprema za sastanak svih direktora agencija za katastar i kartografiju iz regiona zapadnog Balkana s direktorom Lantmäterieta, koji je planiran za 14. 4. 2016. godine u Zagrebu, Republika Hrvatska.

Natrag