ODRŽAN SASTANAK DIREKTORA ENTITETSKIH UPRAVA ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK DIREKTORA ENTITETSKIH UPRAVA ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

14.07.2021 12:05

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 14.7.2021. godine održan sastanak na kojem su učestvovali direktorica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gđa Bosiljka Predragović sa saradnicima i direktor Federalne uprave za geodetske imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović sa saradnicima.

Sastanak je održan sa ciljem sagledavanja trenutnih i planiranja budućih zajedničkih aktivnosti i projekata. Najvažnije je spomenuti Projekat registracije nekretnina- dodatno finansiranje koji se finansira kreditnim sredstvima Svjetske Banke. Razgovaralo se i o drugim donatorskim projektima (CILAP, Norveški donatorski projekat, SPATIAL II projekat, IPA projekti, NVT III i ostali) te o pripremi budućih projekata kao što su Projekat masovne procjene vrijednosti nekretnina i o mogućoj podršci od strane donatora. Sudionici sastanka su razgovarali i o razmjeni katastarske i zemljišnoknjižne dokumentacije između institucija te o regionalnoj saradnji i ulogom entitetskih geodetskih uprava.

Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s obje strane a dogovorene su i smjernice za implementaciju projekata i saradnju u narednom periodu.

Natrag