Održan Geospatial World Forum 2023 u Rotterdamu, Holandija - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održan Geospatial World Forum 2023 u Rotterdamu, Holandija

08.05.2023 12:24

U svom 14. izdanju, Geospatial World Forum (GWF) je konferencija za profesionalce angažovane u oblasti geoprostornih podataka i srodnim sektorima. GWF je saradnička i interaktivna platforma koja pokazuje kolektivnu i zajedničku viziju globalne geoprostorne zajednice i predstavlja godišnje okupljanje geoprostornih stručnjaka i lidera koji predstavljaju cijeli ekosistem javnih politika, nacionalnih kartografskih agencija, preduzeća iz privatnog sektora, multilateralnih i razvojnih organizacija, akademskih institucija te velikih krajnjih korisnika iz državnih preduzeća i usluga građanima.

Ovogodišnji Forum je održan u Rotterdamu, Holandija od 2. do 5. maja 2023. godine. Predstavnik Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove, gosp. Jasmin Ćatić je učestvovao na sesiji o zemljištu i posjedu (Land & Property), podtema Razvoj poslovnih modela i saradnje u zemljišnoj administraciji, i održao prezentaciju nove Strategije za Infrastrukturu prostornih podataka Federacije Bosne i Hercegovine koja je bazirana na IGIF okviru.

Učestvovalo je oko 1000 delegata iz 78 zemalja, preko 700 organizacija, održano preko 300 prezentacija na razne teme kako iz oblasti zemljišne administracije, tako i iz oblasti novih tehnologija, satelitskih sistema, daljinskih istraživanja, itd.

Natrag