Održan 7. plenarni godišnji sastanak UN-GGIM: Europe za 2020. godinu - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održan 7. plenarni godišnji sastanak UN-GGIM: Europe za 2020. godinu

22.06.2020 21:47

Godišnji sastanak UN-GGIM Europe za 2020. godinu je održan 22.06.2020. godine putem online platformi za komunikaciju obzirom na situaciju izazvanu pandemijom Corona virusa (Covid-19). Sastankom je predsjedao gosp. Tomaž Petek, direktor geodetske uprave Republike Slovenije i predsjedavajući UN-GGIM Europe.

UN-GGIM: Europe je regionalni odbor Inicijative Ujedinjenih nacija o globalnom menadžmentu geoprostornim informacijama (UN-GGIM ili United Nations Initiative on Global Geospatial Information Management). Odbor je formalno osnovan 1. oktobra 2014., kada su evropske članice UN-a preuzele punu odgovornost za svoje poslovanje i usvojile plan rada. Izvršni odbor na čelu s gosp. Tomažom Petekom nadgleda aktivnosti i redovno izvještava Globalni odbor UN-GGIM eksperata.

Ovom su prilikom na plenarnom godišnjem sastanku predstavljeni ovogodišnji izvještaji radnih grupa UN-GGIM: Europe a sastanak je zaključen prigodnom prezentacijom, diskusijom i usvajanjem radnog plana za narednu godinu.

U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove na sastanku je učestvovao gosp. Denis Tabučić – pomoćnik direktora u Sektoru za upravljanje projektima iz programa javnih investicija.

Natrag