Obilježavanje završetka projekta uspostave Adresnog registra u općini Neum - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Obilježavanje završetka projekta uspostave Adresnog registra u općini Neum

29.11.2018 13:49

U Neumu je 28. novembra 2018. godine održana završna prezentacija projekta uspostave Adresnog registra u ovoj jedinici lokalne samouprave.

U uvodnom dijelu prisutnima se obratio načelnik Općine Neum gosp. Živko Matuško te izrazio zadovoljstvo dovršetkom ovog projekta i istakao velike koristi koje građani i druge zainteresovane strane mogu očekivati u budućnosti. Gosp. Matuško je posebno zahvalio predstavnicima Federalne i Kantonalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove, koje su kroz budžetska sredstva i kroz aktivnosti Švedskog donatorskog projekta – CILAP u velikoj mjeri pomogle u implementaciji projekta.

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove, gosp. Željko Obradović je u svojem obraćanju također izrazio zadovoljstvo završetkom ovog projekta te upoznao prisutne sa statusom provedbe ove inicijative u Federaciji BiH i predstavio buduće planove i aktivnosti Federalne uprave.

Prisutnima su se obratili i direktorica CILAP projekta, gđa. Andja Zimić, izrazivši zadovoljstvo rezultatima projekta koji je podržan i donatorskim sredstvima Kraljevine Švedske, te gosp. Ivan Lesko, direktor Kantonalne geodetske uprave.

Ovom prilikom su od strane angažovanih pružaoca usluga, ali i službenika organa uprave prezentovane i metodologije realizacije projekta. Projekat je realizovan kroz dvije odvojene faze, a rezultovao je ažurnom bazom podataka o adresama te označenim svim ulicama, trgovima i objektima na teritoriji općine Neum.

Natrag