NASTAVAK PREGOVORA GLEDE IZLAZNE FAZE CILAP PROJEKTA SA ČLANOVIMA MENADŽMENTA Lantmäteriet-a - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

NASTAVAK PREGOVORA GLEDE IZLAZNE FAZE CILAP PROJEKTA SA ČLANOVIMA MENADŽMENTA Lantmäteriet-a

23.05.2019 16:35

U skladu sa dogovorom sa zadnjeg sastanka Upravnog odbora CILAP projekta, predstavnici Lantmäteriet-a gosp. Anders Lundquist, pomoćnik direktora i gosp.  Anders Sandin, rukovodilac Odjela za geopodatke su posjetili Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove i održali niz sastanaka sa rukovodstvom entitetskih uprava i predstavnicima Ambasade Kraljevine Švedske.

Najprije su održali sastanak sa direktorima entitetskih geodetskih uprava, gosp. Željkom Obradovićem i gđom. Bosiljkom Predragović 22. maja 2019. godine. na kojem je razgovarano o saradnji entitetskih geodetskih uprava sa Lantmäterietom- geodetskom upravom Kraljevine Švedske, a posebna pažnja je posvećena razgovorima o nastavku CILAP projekta kroz izlaznu fazu od 2020. do 2022. godine.

Narednog dana je održan zajednički sastanak predstavnika entitetskih geodetskih uprava, predstavnika Lantmäteriet-a sa predstavnicima Ambasade Krajevine Švedske, gđom Marie Bergström i gosp. Nedimom Bukvićem. Na sastanku su predstavljene aktivnosti obuhvaćene izlaznom fazom CILAP projekta, četiri planirane komponente i glavni ciljevi. Predstavljene su nalazi i preporuke vezane za izlaznu fazu CILAP projekta od strane vanjskog konsultanta gosp. Mykhaila Cheremshynskog, stručnjaka za zemljišnu administraciju koji je izvršio evaluaciju dokumenta u razdoblju od 06. do 10. maja 2019. godine.

Gđa Marie Bergström, predstavnica Ambasade Kraljevine Švedske je istakla dobru saradnju predstavnika entitetskih uprava sa Ambasadom i Lantmäterietom i pozitivne učinke CILAP projekta za društvo u globalu. Naglasila je kako su dosadašnji rezultati dobar osnov za izlaznu fazu projekta te da je potrebno osigurati održivost svih postignutih projektnih ciljeva.

Natrag