Nadzorna misija Svjetske banke u posjeti Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Nadzorna misija Svjetske banke u posjeti Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove

27.01.2017 07:53

U svrhu procjene napretka realizacije Projekta registracije nekretnina u BiH projektni tim Svjetske banke je u posjeti Bosni i Hercegovini u periodu od 23. do 30. januara 2017. godine.

Vođa tima Svjetske banke gosp. Camille Bourguignon, stručnjaci za pravni i katastarski aspekt Projekta, te stručnjak za informacione tehnologije su 26. 1. 2017. godine u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove održali sastanak s direktorom Uprave gosp. Željkom Obradovićem, rukovoditeljem Jedinice za implementaciju Projekta gosp. Nedžadom Pašalićem, te osobljem Jedinice.

Cilj misije je razmotriti status implementacije Projekta, procijeniti napredak u ispunjavanju ciljeva razvoja Projekta, te usaglasiti buduće planirane aktivnosti.

Nadzorna misija se posebno osvrnula na napredak u harmonizaciji podataka zemljišnih knjiga i katastra u Federaciji BiH. Tim Svjetske banke će, zajedno s menadžmentom, provesti sveobuhvatnu procjenu napretka u implementaciji Projekta.

Natrag