NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE U POSJETI FEDERALNOJ UPRAVI ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE U POSJETI FEDERALNOJ UPRAVI ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

04.05.2017 13:41

Nadzorna misija Svjetske banke je u posjeti Bosni i Hercegovini, u okviru koje u Federaciji Bosne i Hercegovine boravi u periodu od 3. do 5. maja 2017. godine. Svrha posjete je pregled implementacije Projekta registracije nekretnina, odnosno praćenje napretka realizacije i razmatranje nadolazećih aktivnosti u nastavku uspješne implementacije Projekta.

Nadzornu misiju Svjetske banke, na čelu s g. Camilleom Bourguignonom, u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove su dočekali direktor Uprave g. Željko Obradović i rukovoditelj Jedinice za implementaciju Projekta registracije nekretnina u FBiH g. Nedžad Pašalić.

Delegacija će u narednom periodu posjetiti Općinski sud u Visokom, Zemljišnoknjižni ured, u cilju uvida u aktivnosti na terenu na usaglašavanju podataka o nekretninama između katastra i zemljišne knjige.

Članovi Nadzorne misije Svjetske banke će do kraja posjete održati više tematskih sastanaka s predstavnicima institucija Federacije BiH i Jedinice za implementaciju Projekta registracije nekretnina u FBiH.

Natrag