Nadzorna misija Svjetske Banke - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Nadzorna misija Svjetske Banke

04.04.2022 12:59

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove su 04. aprila 2022. godine u Sarajevu održali sastanak sa predstavnicima Svjetske Banke u okviru nadzorne misije. Tema nadzorne misije je pregled Projekta registracije nekretnina (RERP) Dodatno finansiranje (DF). Sastanak je organizovan u hibridnom formatu.

Tokom nadrzorne misije će se tim Svjetske banke sastati sa predstavnicima implementacijskih agencija, Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove a teme sastanaka će biti razmatranje napretka sa statusom implementacije projektnih aktivnosti u okviru AF, uključujući status procesa restrukturiranja projekta, pregled progresa u vezi s ključnim pitanjima identifikovanih tokom prethodne misije u oktobru 2021. te procjena uticaja pandemije COVID-19 na provedbu projektnih aktivnosti. U okviru misije je planiran i zajednički sastanak predstavnika Svjetske Banke sa predstavnicima Federalnog ministarstva finansija i Federalnog ministarstva pravde.

Valja napomenuti da je Dodatno finansiranje (DF) odobreno od strane Izvršnog odbora Svjetske banke 5. marta 2020. godine a cilj Projekta je ostao isti- pružanje podrške razvoju održivog sistema registracije nekretnina s usklađenim zemljišnoknjižnim i katastarskim evidencijama u urbanim područjima i Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Natrag