NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE

25.10.2019 21:18

Nadzorna misija Svjetske Banke je u posjetu Bosni i Hercegovini 21.-28. oktobra 2019. godine, a svrha misije je unaprijediti pripremu dokumenta o dodatnom finansiraju i podržati implementaciju Projekta registracije nekretnina. Članove misije Svjetske Banke na čelu sa gosp. Camilleom Bourguignonom je u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne dočekao direktor gosp. Željko Obradović i rukovodilac Jedinice za provedbu Projekta registracije nekretnina Federacije BiH gosp. Nedžad Pašalić sa saradnicima.

Razgovaralo se o implementiranim aktivnostima i ispunjenim obavezama u okviru tekućeg projekta tokom održanih sastanaka sa djelatnicima Jedinice za implementaciju RERP projekta, kao i o aktivnostima i opsegu zadataka u sklopu dodatnog financiranja.

Članovi misije će održati sastanke sa predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko- pravne poslove, predstavnicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-e, predstavnicima Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine, predstavnicima Federalnog Ministarstva finansija i predstavnicima Ministarstva finansija Republike Srpske.

Natrag