Misija predstavnika Svjetske banke - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Misija predstavnika Svjetske banke

13.06.2016 15:45

U okviru misije predstavnika Svjetske banke održan je završni sastanak predstavnika entitetskih uprava za geodetske i imovinskopravne poslove i predstavnika Svjetske banke. Sastanak je održan 13. juna 2016. godine u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, a glavna tačka dnevnog reda bila je izvještaj i rasprava o srednjoročnim izvještajima realizacije Projekta registracija nekretnina – RERP.

Glavne aktivnosti projekta su usaglašavanje katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka u urbanim sredinama u Federaciji BiH, odnosno javno izlaganje nekretnina u Republici Srpskoj. Sve aktivnosti se odvijaju sukladno usvojenim i usaglašenim planovima i istaknuto je obostrano zadovoljstvo dosadašnjim stepenom realizacije svih aktivnosti projekta. Imajući u vidu složenost realizacije projekta, ali i povećan broj zahtjeva od pojedinih predstavnika jedinica lokalne samouprave, istaknuta je mogućnost produženja projekta kako bi se u cijelosti završile sve planirane i započete aktivnosti.

Naredna misija Svjetske banke, u cilju praćenja realizacije Projekta registracija nekretnina, bit će održana tokom novembra ili decembra 2016. godine.

Natrag