JAVNI POZIV ZA UČESTVOVANJE NA DANU OTVORENIH VRATA PROJEKTA “DODATNO FINANSIRANJE ZA PROJEKAT REGISTRACIJE NEKRETNINA“ - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

JAVNI POZIV ZA UČESTVOVANJE NA DANU OTVORENIH VRATA PROJEKTA “DODATNO FINANSIRANJE ZA PROJEKAT REGISTRACIJE NEKRETNINA“

05.12.2022 10:36

U okviru planiranih aktivnosti projekta Dodatno finansiranje za Projekat registracije nekretnina, Federalna uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove ponovo organizuje Dan otvorenih vrata koji će se održati u četvrtak 15.12.2022. godine u periodu od 10:00 do 14:00 sati u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, na adresi Hamdije Kreševljakovića 96, Sarajevo.

Građani će imati priliku postavljati pitanja vezana za aktivnosti Projekta kao i izraziti svoje mišljenje o uslugama registracije nekretnina i aktivnostima usklađivanja podataka putem direktne komunikacije sa implementatorima Projekta.

Cilj Dana otvorenih vrata je približiti građanima aktivnosti projekta Dodatno finansiranje za Projekat registracije nekretnina, upoznati ih sa značajem registracije nekretnina, pravima i obavezama vlasnika nekretnina da upišu vlasništvo i suvlasništvo na nekretninama, kao i sa važnošću vođenja ažurnih vlasničkih evidencija.

Tom prilikom će građanima biti dostupni promotivni materijali u kojima su opisani ciljevi Projekta, prava i obaveze pojedinca koje se odnose na aktivnosti sprovođenja postupaka zamjene i/ili uspostave zemljišne knjige na podacima novog katastarskog premjera odnosno usklađivanje podataka o nekretninama između službenih evidencija katastra i zemljišne knjige.

Napomena:

Prilikom ulaska u službene prostorije osobe su dužne imati neki identifikacioni dokument.

Natrag