IMPULS NACIONALNA RADIONICA: „IPP FBiH- Izrada i uređivanje metapodataka“ - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

IMPULS NACIONALNA RADIONICA: „IPP FBiH- Izrada i uređivanje metapodataka“

06.12.2018 21:55

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je održana IMPULS nacionalna radionica na temu „IPP FBiH- Izrada i uređivanje metapodataka“ 5. decembra 2018. godine. Direktor uprave, gospodin Željko Obradović je otvorio radionicu i poželio dobrodošlicu svim sudionicima.

Gospodin Tomislav Ciceli iz Državne geodetske uprave Republike Hrvatske je u uvodnom dijelu radionice predstavio iskustva u uspostavi metapodataka u Državnoj geodetskoj upravi Republike Hrvatske.

Gospođa Amela Huković je ispred firme zadužene za razvoj alata za održavanje metapodataka IPP Federacije BiH predstavila rezultate dosadašnjeg rada, a to je Metadata Editor koji je trenutno u fazi testiranja i uskoro će biti operativan.

Na radionici su učestvovali i predstavnici subjekata IPP Federacije BiH koji su kroz praktičan rad testirali unos, održavanje, pretragu i validaciju metapodataka.

Natrag