Godišnja skupština EuroGeographicsa 2021. godine u Sarajevu - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Godišnja skupština EuroGeographicsa 2021. godine u Sarajevu

19.06.2020 09:33

Nakon zajedničkih pregovora članova Upravnog odbora Eurogeographicsa i članova Federalne uprave za geodetske i imovinsko - pravne poslove na čelu sa direktorom gosp. Željkom Obradovićem, usaglašena je izmjena termina održavanja ovogodišnje Opće skupštine EuroGeographicsa– evropske asocijacije agencija nadležnih za kartografiju, katastar i registraciju nekretnina.

Naime, održavanje ovogodišnje skupštine bilo je planirano u Sarajevu 4.-6. oktobra 2020. ali je odgođeno za period 16.-18. maja 2021. godine, u skladu sa novonastalom situacijom izazvanom pandemijom Covid-19 virusa te restrikcija vezanih uz putovanja i nastavka održavanja socijalne distance.

Uzimajući u obzir da je godišnja skupština EuroGeographicsa važan događaj koji okuplja rukovodstvo svih nadležnih evropskih kartografskih i katastarskih agencija, te predstavnike drugih evropskih organizacija značajnih na polju upravljanja geoinformacijama, smatramo prikladnim obavijestiti javnost o novom terminu održavanja skupštine važne za promociju aktivnosti zemljišne administracije u Federaciji BiH ali i Bosne i Hercegovine i njezinih vrijednosti.

Natrag