Geodetski dan Slovenije - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Geodetski dan Slovenije

04.03.2016 22:41

U organizaciji Saveza geodetskih društava i Celjskog geodetskog društva, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Slovenija gosp. Boruta Pahora, 3. i 4. marta 2016. godine održan je 44. Geodetski dan Slovenije.

Ovom prigodom, prvog dana susreta, u čast Ruđera Boškovića organizirana je svečana Akademija u povodu 5. Evropskog dana geodeta. Brojnim učesnicima i gostima obratio se predsjednik Saveza geodetskih društava Slovenije Blaž Mozetić, a predsjednik Međunarodne kartografske asocijacije (ICA) Menno-Jan Kraak održao je prezentaciju o ulozi kartografije u kreiranju prostornih podataka.

U prigodi otvaranja 44. Geodetskog dana Slovenije učesnike je pozdravio predsjednik Saveza geodetskih društava Slovenije Blaž Mozetić, a potom načelnik općine Laško Franc Zdolšek, direktor Geodetske uprave Slovenije Anton Kupic i predsjednik Celjskog geodetskog društva Rafko Bohak.

Održano je niz zanimljivih predavanja i prezentacija, a na koncu i okrugli stol o ulozi prostornih podataka u razvoju društva.

Među brojnim gostima, a na poziv direktora Geodetske uprave Slovenije i predsjednika Saveza geodetskih društava, susretima je prisustvovao i direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović.

Natrag