Drugi okrugli sto u Banjaluci na temu "Zakon o stvarnim pravima – razmjena iskustava, metodologija rada te ujednačavanje prakse" - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Drugi okrugli sto u Banjaluci na temu "Zakon o stvarnim pravima – razmjena iskustava, metodologija rada te ujednačavanje prakse"

09.03.2015 14:35

U skladu s planiranim aktivnostima CILAP projekta, u Banjaluci je 5. 3. 2015. godine održan okrugli sto posvećen Zakonu o stvarnim pravima, a u cilju razmjene iskustava te usuglašavanja metodologije rada i ujednačavanje prakse.

Glavni cilj okruglih stolova koji se održavaju na ovu temu je upoznavanje zainteresiranih s iskustvima u primjeni Zakona o stvarnim pravima, osnovnim problemima i dilemama, razlozima i načinom izmjene Zakona u Republici Srpskoj, te na koji način pristupiti usaglašavanju propisa o građevinskom zemljištu i sl. Rezultat okruglih stolova treba biti donošenje zaključaka i prijedloga na osnovu kojih će doći do ujednačavanja prakse, kao i, ukoliko bude bilo potrebe, pokretanja inicijativa za promjenu ili dopunu zakona.

Radionicu su vodili lokalni moderatori gosp. Duško Medić, sudija Ustavnog suda Republike Srpske, i gđa Larisa Velić, profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Prvi okrugli sto održan je u Sarajevu, a nakon Banjaluke bit će održani i u Mostaru, Tuzli i Trebinju, a ako bude prilike, i u drugim gradovima zbog velike zainteresiranosti za temu.

Natrag