DRUGA NACIONALNA RADIONICA IMPULS PROJEKTA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

DRUGA NACIONALNA RADIONICA IMPULS PROJEKTA

14.11.2016 08:52

U okviru IMPULS projekta u Sarajevu, u hotelu Holiday, je 11. novembra 2016. godine održana druga nacionalna radionica na temu “Strategija infrastrukture prostornih podataka u FBiH - očekivanja i obaveze”. Domaćin događaja bila je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Radionicu je otvorio direktor Uprave gosp. Željko Obradović te održao prikladnu uvodnu prezentaciju. Osim prezentacije direktora Uprave, prisutni su također imali priliku upoznati se s radom IPP-a Republike Hrvatske. Cilj održavanja radionice bio je upoznati prisutne s infrastrukturom prostornih podataka, njezinim elementima te planiranim aktivnostima implementacije u FBiH. Prezentacijama eksperata angažiranih na projektu, te djelatnika Uprave, predstavljene su opće informacije o IMPULS projektu i evropskoj INSPIRE direktivi.

Iz korisničkog kuta, infrastrukturu prostornih podataka su prezentirali predstavnici Agencije za vodno područje Jadranskog mora, Agencije za sliv rijeke Save, Direkcije za ceste FBiH, Federalnog zavoda za statistiku, Zavoda za geologiju i Hidrometeorološkog zavoda.

Učesnici radionice bili su predstavnici relevantnih ministarstava, uprava i agencija federalnog i kantonalnog nivoa vlasti te javnih preduzeća. U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove radionicu su organizirali te održali prezentacije: gđa Slobodanka Ključanin, gosp. Tomislav Tomić, gosp. Nedim Hadžiosmanović, gosp. Nikola Cvjetković i gđa Amira Babić.

Sve prezentacije održane na radionici možete preuzeti ovdje.

Natrag