Najava događaja - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Najava događaja

2015

Najava održavanja okruglog stola na temu ,,Završetak poslova izmjere i uspostavljanja katastra nekretnina u FBiH,,

U organizaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne (FGU) poslove će se 5. 3. 2015. godine održati okrugli stol na temu  ,,Završetak poslova izmjere i uspostavljanja katastra nekretnina u FBiH“, s ciljem aktualiziranja problematike započetih poslova izmjere i  uspostavljanja katastra nekretnina te mogućnosti završetka istih.

Treći kongres o katastru u Bosni i Hercegovini

Geodetsko društvo Herceg-Bosne nastavlja tradiciju organiziranja Kongresa o katastru u Bosni i Hercegovini. Nakon uspješno organiziranog prvog (Neum, 2007. godine) i drugog (Ilidža, 2011. godine) Društvo priprema i treći Kongres o katastru u BiH, koji će se održati u Mostaru od 2. do 4. decembra ove godine. Ovih dana na adrese potencijalnih učesnika u BiH i šire upućena je druga obavijest, koja sadrži precizan raspored kongresnih događanja, kao i druge informacije potrebne potencijalnim učesnicima da prijave svoje učestvovanje na ovom važnom događaju.

Kongres se priprema i održava u okolnostima značajnih aktivnosti u području zemljišne administracije u BiH, a napose u Federaciji BiH.

Program Kongresa se sastoji od šest sesija.

Kongres je, također, i prilika da Društvo prigodnom svečanošću u sklopu uvodne sesije obilježi 20 godina svoga rada. Tom će prilikom biti dodijeljena priznanja Društva zaslužnim pojedincima koji su u proteklih 20 godina dali značajan doprinos njegovu radu.

U drugoj sesiji će svoj rad, trenutne aktivnosti, projekte i proizvode predstaviti Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Treća sesija je posvećena aktivnostima projekata CILAP i IMPULS. Ove dvije sesije učesnicima Kongresa dat će potpuni uvid u sve aktivnosti koje se u Federaciji BiH provode u području zemljišne administracije.

Tokom ostale tri sesije predstavit će se radovi koji su prijavljeni kongresu (15 radova). U radovima se obrađuju i prezentiraju aktuelne teme u području zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini i susjednim zemljama.

S obzirom na program Kongresa, aktuelnost tema, prateće izložbe geodetske opreme i softvera, očekuje se prisutnost velikog broja stručnjaka iz područja zemljišne administracije iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

Drugu obavijest i ostale informacije u vezi s trećim Kongresom o katastru u Bosni i Hercegovini možete pronaći na web-stranici Društva www.gdhb.ba .