Састанак министрице цивилних послова Босне и Херцеговине гђе Анкице Гудељевић са директором Федералне управе за геодетске и имовинско- правне послове госп. Жељком Обрадовићем - ФГУ

Новости преглед

Састанак министрице цивилних послова Босне и Херцеговине гђе Анкице Гудељевић са директором Федералне управе за геодетске и имовинско- правне послове госп. Жељком Обрадовићем

01.09.2021 15:28

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове је дана 31.8.2021. године одржан састанак министрице цивилних послова Босне и Херцеговине гђе Анкице Гудељевић, шефа Кабинета министрице госп. Давора Бошњака и директора Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове госп. Жељка Обрадовића.

Директор Обрадовић је посебно нагласио реализацију пројекта Регистрација некретнина чија је главна компонента усаглашавање катастарских и земљишнокњижних података у Федерацији БиХ. До сада је у оквиру овога пројекта усаглашено 55,4 % катастарских и земљишнокњижних података и то претежно у урбаним дијеловима територија Федерације БиХ, а преко 1.100.00 власника и сувласника је укњижило своје некретнине и права на њима. Тема разговора је била и рад Државне комисије за границе БиХ и проналажење начина за ефикаснији рад.

Истакнуто је задовољство сарадњом двају институција и исказана жеља и потреба за заједничким приступом ка побољшању стања сектора земљишне администрације.

Natrag