ОДРЖАНА РАДИОНИЦА У ОКВИРУ КОМПОНЕНТЕ 5: ПОДРШКА РАЗВОЈУ ИКТ-А И ГЕОИНФОРМАЦИОНОГ СИСТЕМА - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАНА РАДИОНИЦА У ОКВИРУ КОМПОНЕНТЕ 5: ПОДРШКА РАЗВОЈУ ИКТ-А И ГЕОИНФОРМАЦИОНОГ СИСТЕМА

30.03.2017 08:05

У организацији ЦИЛАП пројекта (Capacity Building for Improvement of Land Administration and Procedures in BiH), који се у Босни и Херцеговини проводи уз помоћ донаторских средстава Краљевине Шведске, у Бања Луци је у периоду од 28. до 30. марта 2017. године (у просторијама Републичке управе за геодетске имовинско-правне послове РС) одржана дводневна радионица као дио планираних активности Компоненте 5: Подршка развоју ИКТ-а и геоинформационог система.

Представници ентитетских управа су овом приликом одржали презентацију тренутног стања у вези са ИКТ-ом и геоинформационим системима, што је послужило као основ за дискусију, формирање листе будућих активности и дефинисање потреба за даљњу подршку у оквиру ЦИЛАП пројекта.

Планови за подршку успостављања и развоја ИКТ-а и геоинформационих система настављају се у складу са потребама ентитетских управа за геодетске имовинскоправне послове, те надолазећим пројектним активностима у вези са развојем адресног регистра, регистра цијена некретнина и дигиталног архива. Радионицу је веома успјешно водио консултант Тобиас Лундберг, запосленик шведске геодетске управе – Лантматериет, који је овом приликом такође одржао и веома занимљиве презентације на теме имплементације дигиталних потписа, лајв-репликације садржаја база података, мониторинга виртуализираног серверског окружења, сигурности података и др.

Радионици су у име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове присуствовали Сеад Хаџић, Марко Пуљић, Иван Квесић, Недим Хаџиосмановић и Денис Табучић.

Natrag