ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ИНФРАСТРУКТУРИ ПРОСТОРНИХ ПОДАТАКА ФЕДЕРАЦИЈЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ИНФРАСТРУКТУРИ ПРОСТОРНИХ ПОДАТАКА ФЕДЕРАЦИЈЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

17.11.2020 15:06

Јавна расправа о Нацрту закона о инфраструктури просторних података Федерације Босне и Херцеговине је одржана у сарадњи са Федералним министарством просторног уређења као обрађивачем Нацрта закона, у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове 17. новембра 2020. године.

На јавној расправи су учествовали и представници Федералног министарства правде и БХ Телекома као и шира јавност путем онлине платформи за комуникацију.

Нацрт закона је представио господин Горан Бркић, помоћник директора у сектору за опће и имовинско-правне послове и предсједавајући Радне групе за институционална и правна питања именоване од стране Вијећа ИПП ФБиХ.

Директор Федералне геодетске управе и предсједавајући Вијећа ИПП ФБиХ госп. Жељко Обрадовић је поздравио присутне и укратко представио предности Нацрта закона о ИПП ФБиХ те замолио за конструктивну дискусију и размјену мишљења.

Након истека рока за пријем коментара, сугестија и примједби Радна група ће координирати активности сумирања резултата Јавне расправе и сачињавању извјештаја те припремању финалног текста приједлога Закона након чега ће исти бити упућен у даљу законодавну процедуру.

Natrag