ОДРЖАН ПРИПРЕМНИ РАДНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УПРАВЕ ЗА КАТАСТАР И МАПИРАЊЕ КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ И ПРЕДСТАВНИЦИМА НОРВЕШКЕ АМБАСАДЕ У БиХ - ФГУ

Новости преглед

ОДРЖАН ПРИПРЕМНИ РАДНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УПРАВЕ ЗА КАТАСТАР И МАПИРАЊЕ КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ И ПРЕДСТАВНИЦИМА НОРВЕШКЕ АМБАСАДЕ У БиХ

31.01.2018 13:08

У Мостару је 30. 1. 2018. године одржан припремни радни састанак са представницима Управе за катастар и мапирање Краљевине Норвешке и представницима норвешке Амбасаде у Босни и Херцеговини. Састанак је одржан у циљу дефинисања активности и рока имплементације будућег пројекта који ће подржати ентитетске геодетске управе у Босни и Херцеговини – Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове и Управу за геодетске и имовинско-правне послове РС, као и дефинисања начина за формализирање сарадње – потписивање одговарајућег споразума.

Планирани пројект ће представљати наставак изузетно успјешне сарадње и имплементације пројекта „Јавне службе за тржиште некретнина и европске интеграције“, који се у периоду од 2013. до 2017. године имплементирао у БиХ уз помоћ донаторских средстава Краљевине Норвешке.

Подршка у периоду од 2018. до 2020. године ће се фокусирати на имплементацију ИТ система ДА у већем обиму у Федералној управи, као и већем броју јединица локалне самоуправе. Пројекат такође садржи компоненту унапрјеђења рада мреже перманентних ГНСС станица.

Подршка Владе Краљевине Норвешке се такође очекује у подручју вршења геодетских мјерења високе тачности, што ће детаљније бити разматрано у 4. мјесецу текуће године.

Овом су приликом такође запосленици обје ентитетске управе г. Денис Табучић и г. Дарко Мишковић презентовали резултате претходно проведеног пројекта „Јавне службе за тржиште некретнина и европске интеграције“.

Делегацију Федералне управе, коју је предводио директор г. Жељко Обрадовић, чинили су и помоћници директора г. Неџад Пашалић, г. Елдин Ђонлагић и координатор пројекта г. Денис Табучић. Битно је истаћи да су на припремном састанку такође присуствовали и представници Шведске управе за мапирање, катастар и регистрацију некретнина г. Петер Вастром, са сарадницима, и директорица ЦИЛАП пројекта у БиХ гђа Анђа Зимић, са сарадницима.

Natrag