Održan završni sastanak sa predstavnicima Svjetske banke - ФГУ

Новости преглед

Održan završni sastanak sa predstavnicima Svjetske banke

12.11.2015 09:56

У Бањалуци је 11. новембра 2015. године одржан завршни састанак представника Свјетске банке и представника ентитетских управа за геодетске и имовинскоправне послове. Састанку је претходио донаторски састанак те сједница Координационог одбора пројекта „Регистрација некретнина“, који се реализује у Босни и Херцеговини с циљем усаглашавања података између земљишне књиге и катастра у урбаним подручјима у Федерацији БиХ, односно излагања некретнина на јавни увид у Републици Српској.

Током ове мисије представника Свјетске банке извршен је увид у тренутну реализацију пројекта по свим компонентама. Представници ентитетских управа презентовали су досадашње активности пројекта и истакли своју ангажованост и преданост у имплементацији свих планираних активности пројекта.

Истакнута је добра сарадња с осталим институцијама, посебно основним судовима и земљишнокњижним канцеларијама у Федерацији БиХ, што је и основни услов успјешне реализације планираних активности.

Представници Свјетске банке су истакли своје задовољство приступом ентитетских управа и осталих учесника пројекта и изразили жељу за успјешним наставком пројекта.

Сљедећа посјета представника Свјетске банке је планирана у јуну 2016. године, када ће се извршити и детаљнија средњорочна анализа пројекта.

Natrag