Održan sastanak u Osnovnom sudu u Orašju - ФГУ

Новости преглед

Održan sastanak u Osnovnom sudu u Orašju

22.01.2016 17:21

У Орашју је 22. јануара 2016. године одржан заједнички састанак представника Федералног министарства правде, Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, Основног суда Орашје и Општине Орашје. Састанку су присуствовали министар Мато Јозић, директор Жељко Обрадовић, помоћник директора Неџад Пашалић, предсједник Основног суда Дарко Жупанић, начелник Ђуро Топић те представници општинске канцеларије за катастар. Састанку су такође присуствовали и директорица ЦИЛАП пројекта Анђа Зимић те асистент Шехо Зимић.

Тема састанка била је реализација пројекта комасације и имплементација активности пројекта Регистрација некретнина – РЕРП.

Окончање катастарских послова у пројекту комасације у катастарским општинама Копанице и Видовице се очекује до краја фебруара текуће године и подаци ће се предати земљишнокњижној канцеларији Основног суда у Орашју.

Реализација уговорених обавеза у оквиру пројекта Регистрација некретнина – РЕРП се одвија сукладно предвиђеној динамици и захтијева максимално ангажовање општинских служби за катастар и урбанизам.

Након дискусије о актуелним темама истакнуто је задовољство досадашњим реализованим активностима, али и затражено што прије стављање у функцију завршених катастарских активности у процесу успостављања и замјене земљишне књиге у Орашју.

Имајући у виду сложеност свих активности у реализацији пројекта Регистрација некретнина – РЕРП, сугерише се јачање капацитета како у општинским службама тако и у земљишнокњижној канцеларији Основног суда у Орашју.

Natrag