Misija Svjetske banke u posjeti Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove - ФГУ

Новости преглед

Misija Svjetske banke u posjeti Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove

13.11.2014 08:45

Тим Свјетске банке је 12. новембра 2014. године посјетио Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове гдје је заједно с представницима Управе и Јединице за имплементацију пројекта Свјетске банке одржан састанак с циљем провођења мисије за подршку имплементацији Пројекта регистрације некретнина (Real Estate Registration Project – RERP).
На састанку је разматран напредак у имплементацији пројектних активности и у остваривању пројектних циљева, са посебним акцентом на хармонизацију података из земљишних књига и катастра и успостављање катастра некретнина, те на планове за развој информационих и комуникационих технологија те социјалних аспеката пројекта. Такође, изражено је задовољство динамиком реализације свих активности које се проводе кроз пројекат RERP.
Мисија Свјетске банке ће у Босни и Херцеговини боравити у периоду од 12. до 20. новембра 2014. године, а у наведеном периоду планирана је посјета општинама Тешањ и Грачаница, у којима је у складу са процедурама отпочео процес хармонизације катастарских и земљишнокњижних података. Овај процес ће да буде реализован за сва урбана подручја у Федерацији БиХ.

Natrag