ИНСПИРЕ КОНФЕРЕНЦИЈА 2017 - ФГУ

Новости преглед

ИНСПИРЕ КОНФЕРЕНЦИЈА 2017

08.09.2017 10:51

Овогодишња ИНСПИРЕ конференција одржана је 4. и 5. септембра у Кехлу, Њемачка, те од 6. до 8. септембра у Страсбургу, Француска. Организовањем ИНСПИРЕ конференције 2017. владе Њемачке и Француске су у партнерству са Европском комисијом жељеле нагласити важност прекограничне сарадње те потакнути размјену просторних података која би користила грађанима, околишу те привреди у глобалу.

 На конференцији је учествовало више од хиљаду креатора политика, корисника јавног и приватног сектора, произвођача података, услуга и апликација, стручњака и студената.

Одржане су многобројне радионице, пленарни и тематски састанци, постери, комерцијалне изложбе и друштвени догађаји.

Такође, одржан је и састанак националних координатора ИМПУЛС пројекта и информативни састанак директора геодетских управа из региона укључених у ИМПУЛС пројекат. У оквиру редовних радионица ИНСПИРЕ конференције одржана је и презентација о имплементацији ИМПУЛС пројекта, са посебним акцентом на добробити овога пројекта.

На конференцији су учествовали г. Жељко Обрадовић, директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, гђа Слободанка Кључанин, национална координаторица ИМПУЛС пројекта за ФБиХ, и г. Недим Хаџиосмановић, члан ИМПУЛС тима Федералне геодетске управе за хармонизацију просторних података.

Natrag