Naslovna     |      O sustavu     |      Novosti     |      Servisi     |      Preuzimanja     |      ČPP     |      Kontakt     |                           


Preuzmi Flash Player da vidite ovaj dio stranice.
Potpisan ugovor o sistematskom ažuriranju katastra za katastarsku općinu Čapljina
  NOVOSTI  
18.01.2010.
Potpisan ugovor o sistematskom ažuriranju katastra za katastarsku općinu Čapljina

 
ČAPLJINA, 15. 1. 2009. – U Čapljini je 15. siječnja 2010. potpisan ugovor o sistematskom ažuriranju katastra za katastarsku općinu Čapljina. Ugovor su potpisali Edib Mehmedović, šef Jedinice za implementaciju projekta Svjetske banke za zemljišnoknjižnu administraciju, u ime naručitelja i Jerko Leventić, direktor tvrtke „Geometrika“ d.o.o. iz Gruda u ime izvođača radova. Svečanom činu nazočili su Željko Obradović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, Mumin Isić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ/K, Gordana Buntić, predsjednica Općinskog suda u Čapljini i Ivan Lesko, ravnatelj Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNŽ/K. Po potpisivanju ugovora održana je tiskovna konferencija na kojoj su predstavnici medija upoznati sa sadržajem i značajem projekta.

Projektnim se zadatkom predviđa sistematsko ažuriranje katastra u k.o. Čapljina (884 ha, 6513 parcela). Kroz realizaciju projekta izvršit će se izmjera svih parcela i objekata neevidentiranih u katastru i svih etažnih jedinica s ciljem cjelovitoga usuglašavanja stanja u katastru sa stanjem na terenu. Po okončanju ovoga projekta pristupit će se sistematskoj obnovi zemljišne knjige za ovu k.o. što će rezultirati postizanjem krajnjega cilja: zemljišna knjiga i katastar u cijelosti usuglašeni sa stvarnim stanjem na terenu. Kroz projekt će se testirati procedure koje su predviđene projektnim zadatkom kako bi se za buduće projekte pronašla optimalna rješenja s aspekta ekonomičnosti i brzine izvedbe poslova.

 

 

     

  Oglasi i natječaji   O portalu   Politika privatnosti   Adresar rssPrikaz RSS izvora
MS Excel
MS Word
Adobe Reader
  POPULARNI SADRŽAJI   PREČACI   PRETRAGA KONTAKT
Internet pregled katastarskih podataka FBiH
Zakoni
Pravilnici
Geodetski planovi
Podaci o uposlenicima u katastrima FBiH
Zakoni
Ukratko
Kontakt
Linkovi
     [Napredno pretraživanje]

Federalna uprava za geodetske i
imovinsko - pravne poslove
Marka Marulića 2
71000 Sarajevo

Tel: + 387 33 20 17 84
Fax: + 387 33 58 60 56

E-mail:

uprava@fgu.com.ba

fugipp@bih.net.ba