Radionica u sklopu CILAP projekta „Priprema za pilot projekt i početno razmatranje o budućem razvoju IT sustava za masovnu procjenu“ - FGU

Novosti pregled

Radionica u sklopu CILAP projekta „Priprema za pilot projekt i početno razmatranje o budućem razvoju IT sustava za masovnu procjenu“

29.04.2020 13:51

Online radionica u okviru komponente 3 CILAP projekta „Podrška u održavanju registra cijena nekretnina i jačanje institucionalne suradnje s poreznim upravama“ je održana u razdoblju od 27.-28. travnja 2020. godine.

Radionicu je vodio gosp. Hans Söderblom, stručnjak iz Lantmäterieta, a planirana je u sklopu redovnih aktivnosti koje se odnose na provođenje pilot projekta. Sudjelovali su članovi radnih skupina 3. komponente CILAP projekta iz entitetskih uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Tijekom radionice je predstavljen švedski model IT sustava za masovno procjenu (GIS CAMA) a razgovaralo se i o zahtjevima za IT sustav, analizi kvaliteta podataka i određivanju slučajeva upotrebe samih atributa koji će uticati na procjenu nekretnina.

Stručnjak je dao instrukcije i preporuke vezane za razmatranje modela sustava i korištenje statističkih metoda koji će se primjenjivati na pilot projektu.

Sukladno preporukama, radne skupine će krenuti razmatrati zahtjeve sustava procjene na pilotu koji će kasnije služiti kao temelj za izradu budućeg masovnog sustava (GIS CAMA) za procjenu vrijednosti nekretnina.

Natrag