Održana XIII regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka - FGU

Novosti pregled

Održana XIII regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka

01.06.2021 11:27

XIII Regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka na temu „Interoperabilni lokacijski okvir“ je održana 01.06.2021.godine u organizaciji Državne geodetske uprave Republike Slovenije. Uslijed okolnosti izazvanih pandemijom Covid-19 oboljenja događaj je održan putem elektroničkih komunikacijskih platformi.

Konferencija je virtualno okupila ravnatelje deset katastarskih agencija regije Zapadnog Balkana sa svojim suradnicima, predstavnike donatora (Sida, JICA), Svjetske banke, geodetskih uprava Švedske, Norveške i Nizozemske, Eurogeographicsa, UNGGIM-a, CLGE-a i dr.

Ravnatelj Državne geodetske uprave Slovenije gosp. Tomaž Petek i generalni ravnatelj Uprave za prostorno planiranje, izgradnju i stanovanje pri Ministarstvu okoliša i prostornog planiranja Slovenije gosp. Georgi Bangiev, su otvorili konferenciju i zaželjeli dobrodošlicu svim sudionicima. Konferenciju su činile tri sesije u okviru kojih su održane prezentacije predstavnika katastarskih i kartografskih agencija regije kao i prezentacije međunarodnih organizacija i projekata.

Prezentaciju o aktualnostima u radu i projektima Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove je održao gosp. Denis Tabučić, pomoćnik ravnatelja u sektoru za upravljanje projektima iz programa javnih investicija.

Na konferenciji su pored ravnatelja Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove gosp. Željka Obradovića, sudjelovali i ostali rukovodeći državni službenici i gđa Andja Zimic, ravnateljica CILAP projekta.

Natrag