ODRŽANA KONFERENCIJA „DAN IPP 2021“ U ROVINJU - FGU

Novosti pregled

ODRŽANA KONFERENCIJA „DAN IPP 2021“ U ROVINJU

21.10.2021 13:47

Državna geodetska uprava Republike Hrvatske organizirala je konferenciju „Dan IPP-a“ 20. listopada 2021. godine u Rovinju, Republika Hrvatska. Ovogodišnja konferencija je ispratila aktualne teme iz oblasti infrastrukture prostornih podataka te predavanja podijeljena u dvije sesije.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, gosp. Željko Obradović, ravnatelj uprave, gosp. Denis Tabučić, pomoćnik ravnatelja u sektoru za upravljanje projektima iz programa javnih investicija i gosp. Jasmin Ćatić, konsultant CILAP projekta.

Ravnatelj uprave je prilikom uvodne riječi predstavio aktualnosti u radu FGU, ostvarene rezultate u sklopu projekata kao i planirane aktivnosti. Ovogodišnja konferencija je sadržavala i okrugli stol sa temom „NIPP; gdje smo danas?“, gdje je sudjelovao i ravnatelj uprave zajedno sa glavnim ravnateljem državne geodetske uprave Republike Hrvatske i drugim sudionicima. Ravnatelj FGU je tom prilikom predstavio konkretne rezultate i planirane aktivnosti iz oblasti infrastrukture prostornih podataka u Federaciji BiH a gosp. Tabučić je održao prezentaciju na temu integracije i interoperabilnosti podataka u FBiH.

Kroz predavanja i diskusiju istaknuta je važnost prostornih podataka, potrebe za razvojem kapaciteta, primjene novih tehnologija u IPP-u te budućnost INSPIRE-a i IPP-a.

Natrag