Održana izvanredna generalna skupština EuroGeographics-a - FGU

Novosti pregled

Održana izvanredna generalna skupština EuroGeographics-a

29.04.2020 20:22

Izvanredna generalna skupština EuroGeographics-a je održana 29.04.2020. godine putem online platformi za komunikaciju. Sudjelovalo je preko 72 delegata iz više od 50 agencija iz različitih Europskih država.

Ovakva alternativna metoda komunikacije i okupljanja je ipak omogućila članovima uvid u financijske račune udruženja i saznanja o mrežama razmjene znanja koju EuroGeographics vodi i razvija za različite cjeline poslovanja.

Posebna pažnja na ovogodišnjoj skupštini posvećena je narednim temama:

  1. Informiranje o tekućim aktivnostima EuroGeographics-a;
  2. Prezentacija vrijednosti i relevantnih pogodnosti koje EuroGeographics nastavlja pružati svim agencijama članicama;
  3. Aktivnosti mreža za razmjenu znanja (KEN);
  4. Uloga i važnost stalnih dopisnika EuroGeographics-a

Također je prezentirana predviđena metodologija glasanja članova EuroGeographics-a o usvajanju konačnih financijskih računa asocijacije za 2019. godinu, kako bi isti bili registrirani pri nadležnom trgovačkom sudu u Belgiji.

U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove na skupštini je sudjelovao gosp. Denis Tabučić – pomoćnik ravnatelja u Sektoru za upravljanje projektima iz programa javnih investicija.

Važno je napomenuti da je naredna redovita godišnja skupština sa učešćem generalnih ravnatelja svih agencija planirana za održavanje u listopadu 2020. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina a organizacija događaja će direktno ovisiti o okolnostima vezanim za pandemiju Corona virusa (COVID-19).

Natrag