ODRŽAN SASTANAK RAVNATELJA ENTITETSKIH UPRAVA ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE - FGU

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK RAVNATELJA ENTITETSKIH UPRAVA ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

14.07.2021 12:09

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 14.7.2021. godine održan sastanak na kojem su sudjelovali ravnateljica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gđa Bosiljka Predragović sa suradnicima i ravnatelj Federalne uprave za geodetske imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović sa suradnicima.

Sastanak je održan sa ciljem sagledavanja trenutnih i planiranja budućih zajedničkih aktivnosti i projekata. Najvažnije je spomenuti Projekt registracije nekretnina- dodatno financiranje koji se financira kreditnim sredstvima Svjetske Banke. Razgovaralo se i o drugim donatorskim projektima (CILAP, Norveški donatorski projekt, SPATIAL II projekt, IPA projekti, NVT III i ostali) te o pripremi budućih projekata kao što su Projekt masovne procjene vrijednosti nekretnina i o mogućoj podršci od strane donatora. Sudionici sastanka su razgovarali i o razmjeni katastarske i zemljišnoknjižne dokumentacije između institucija te o regionalnoj suradnji i ulogom entitetskih geodetskih uprava.

Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s obje strane a dogovorene su i smjernice za implementaciju projekata i suradnju u narednom periodu.

Natrag