OBILJEŽAVANJE ZAVRŠETKA PROJEKTA USPOSTAVE ADRESNOG REGISTRA OPĆINE ILIDŽA - FGU

Novosti pregled

OBILJEŽAVANJE ZAVRŠETKA PROJEKTA USPOSTAVE ADRESNOG REGISTRA OPĆINE ILIDŽA

23.01.2019 10:15

U prostorijama Općine Ilidža je 22.01.2019. godine održana završna prezentacija projekta uspostave Adresnog registra u ovoj jedinici lokalne samouprave. Uspješnom implementacijom projekta dostupna je evidencija za približno 19.000 kućnih brojeva. Ovom su prilikom detaljno prezentirane sve faze uspostave adresnog registra na prostoru Općine Ilidža, a koje su vršili predstavnici različitih općinskih službi predvođeni gosp. Enesom Čorbom, uz stručni nadzor i pomoć radne skupine CILAP projekta zadužene za pomoć uspostavi Adresnog registra u FBiH.

Stanje implementacije ove komponente projekta u Federaciji BiH, prednosti kao i buduće planove prisutnima je prezentirao koordinator CILAP projekta za Federaciju BiH, gosp. Denis Tabučić.

Prisutnima su se obratili i ravnateljica CILAP projekta, gđa. Andja Zimić, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove, gosp. Željko Obradović te načelnik Općine Ilidža, gosp. Senaid Memić.

Ravnateljica CILAP projekta, gospođa Andja Zimić je izrazila zadovoljstvo s obzirom da je donacija Kraljevine Švedske u velikoj mjeri doprinijela uspjehu ovog projekta u Općini Ilidža, te izrazila nadu za dobrom budućom suradnjom.

Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove, gosp. Željko Obradović je u svojem obraćanju također izrazio zadovoljstvo završetkom ovog projekta te upoznao prisutne sa statusom provedbe ove aktivnosti unapređenja sektora zemljišne administracije u Federaciji BiH i predstavio buduće planove i aktivnosti Federalne uprave a koje su od velikog značaja i za Općinu Ilidža.

Na kraju svečanosti je načelnik Općine Ilidža, gosp. Senaid Memić izrazio zadovoljstvo dovršetkom ovog projekta i istaknuo velike koristi koje građani i druge zainteresirane strane mogu očekivati u budućnosti. Posebno se zahvalio predstavnicima Federalne uprave koji su kroz aktivnosti Švedskog donatorskog projekta – CILAP u velikoj mjeri pomogli u implementaciji projekta adresnog registra te pozvao na buduću suradnju u drugim ključnim projektima.

Natrag